Duurzame energie in huis zonder in te boeten op comfort
Zelf duurzame energie opwekken wordt steeds lucratiever. De systemen zoals warmtepompen, zonnepanelen en zonneboilers krijgen een steeds hoger rendement. Daarnaast worden de systemen goedkoper. De systemen die wij tegenwoordig in huis plaatsen, geven net zo veel comfort als de traditionele cv-ketel. Vaak wordt er een combinatie van duurzame producten geïnstalleerd om energie te besparen, zonder in te boeten op comfort. U verdient uw investering na verloop van tijd terug.
Duurzaamheid traject
Wij merken dat sommige klanten een duurzame installatie willen en dit binnen een bepaalde termijn willen bereiken, in bijvoorbeeld 5 jaar. Hier hebben wij ervaring in en houden nu rekening met de keuze over hoe het over 5 jaar optimaal gaat werken. Zo kunt u nu er van op aan dat u in etappes tot duurzaam woongenot komt.
Zonnepanelen (pv-cellen)
Zonnepanelen op uw dak geven een bewezen hoog rendement. Afhankelijk van de olieprijs verdient u zonnepanelen met ongeveer 8 jaar terug. Wij maken slechts gebruik van topmerken van hoge kwaliteit, die een hoog rendement geven en lang mee gaan. U kunt dan denken aan merken zoals Nefit, met een combinatie van omvormers.
Warmtepomp
Een warmtepomp is in feite een omgekeerde koelkast. Een warmtepomp onttrekt warmte aan de buitenlucht en geeft deze af aan een apparaat in huis. Er is slechts een klein beetje elektriciteit nodig om warmte uit de buitenlucht te onttrekken. Het is dus verstandig om naast een warmtepomp ook zonnepanelen op het dak te plaatsen. Er zijn verschillende typen warmtepompen zoals: water-water warmtepompen, lucht-water warmtepompen en lucht-lucht warmtepompen. Met een lucht-water warmtepomp kunt u uw huis verwarmen via uw verwarmingsinstallatie. Het is dan belangrijk om lage temperatuursverwarming in huis te hebben, omdat dat het hoogste rendement geeft. Een warmtepomp kan ook gebruikt worden om het tapwater te verwarmen.
Het voordeel van een lucht-lucht warmtepomp is dat deze naast het verwarmen van het huis, het huis ook kan koelen. Met een lucht-lucht warmtepomp kunt u het principe omdraaien en de warmtepomp als airconditioning gebruiken. En dat allemaal op een duurzame manier, zonder extra kosten.
Warmtepomp intake formulier
Voordat u een offerte aanvraagt voor een 'hybride' warmtepompinstallatie, vragen wij u het formulier op de volgende pagina in te vullen. Aan de hand van deze gegevens kunnen wij u sneller van dienst zijn en kunnen wij inventariseren welke installatie het beste bij uw woning past. Daar nemen wij uiteraard ook uw wensen in mee.
Zonneboiler
Met een zonneboilersysteem gebruikt u zonlicht om water op te warmen. Thermische panelen op het dak vangen zonlicht op en verwarmen de vloeistof die door de collectoren loopt. Die vloeistof verwarmt het water in de boiler, wat u vervolgens kunt gebruiken om bijvoorbeeld te douchen, of om het water in uw cv-ketel voor te verwarmen. Een zonneboiler werkt ook als de zon niet schijnt. Zolang er licht op de panelen valt, wordt er warmte gegenereerd, zelfs als de buitentemperatuur rond de 2 graden is. Op een zomerse dag is de opbrengst natuurlijk hoger dan in de winter.
Pelletkachel
Een pelletkachel is vergelijkbaar met een cv-ketel en verwarmt de verwarmingsinstallatie en het tapwater in uw woning of bedrijf. In plaats van gas verbrandt een pelletkachel pellets in de verbrandingskamer. Een pellet is samengeperste biobrandstof uit zaagsel van niet harshoudende boomsoorten en andere houtresten. Een pelletkachel doseert zelf de toevoer naar de verbrandingskamer naar behoefte van de benodigde hoeveelheid warmte. Een pelletkachel is duurzaam, omdat de verbranding CO2 neutraal is. De pellets hebben namelijk tijdens hun groei CO2 uit de lucht opgenomen en laat deze tijdens de verbranding weer vrij. Pelletkachels zijn duurder in aanschaf, maar de pellets zijn veel goedkoper dan gas. U verdient op termijn uw investering dus terug. Ook is de verbranding van een pelletkachel optimaal. Om die reden ruikt u de kachel buiten niet en hebben anderen er geen last van. Het enige waar u op moet letten is dat u voldoende pellets in het doseersysteem heeft, zodat de kachel blijft branden.
Heeft u een vragen?
Wilt u meer weten over duurzame oplossingen zoals warmtepompen, zonnepanelen, zonneboilers en pelletkachels?